Читај ми!

Шанса за српске грађевинце у Ираку

Делегација Министарства трговине и грађевинских предузећа договорила сарадњу са ирачким предузећима у обнови и изградњи инфраструктуре у тој земљи. Представници Србије и Ирака потписали су и меморандум о техничкој сарадњи.

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић и представници осам грађевинских предузећа из Србије, завршили су данас тродневну званичну посету Ираку, саопштено је из тог министарства.

Са ирачким министром грађевина Мухамедом ел Дараџијем и директорима државних грађевинских компанија, усаглашени су модалитети учешћа српских фирми у обнови и изградњи нових инфраструктурних објеката у Ираку.

Представници српских и ирачких фирми специјализоване за изградњу путева, мостова, стамбених и јавних објеката, испоруку материјала и опреме, договорили су на састанцима у Багдаду и у провинцији Васит формирање мешовитих предузећа.

Та предузећа ће се формирати у циљу заједничког учешћа на тендерима и реализацији пројеката у Ираку, међу којима су најзначајнији изградња мреже аутопутева, као и подизање нових школа, болница и стамбених насеља.

Представници две стране потписали су и меморандум о техничкој сарадњи, захваљујући коме ће српским предузећима у Ираку бити омогућено брже и лакше отварање представништава.

Предвиђено је и да током маја ове године, у циљу продубљивања договереног партнерства, Србију посети ирачка делегација, која ће обићи наше најзначајније грађевинске компаније.

Поред Стевана Никчевића у Ираку су боравили представници предузећа "Енергопројект", "Напред", "Путеви Ужице", "Јединство Ужице", "Гоша монтажа", "Антикор", "Милинковић компани" и "Бак", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије