Читај ми!

Представљен пловни пут у Скопљу

Иницијатива за изградњу коридора Дунав-Морава-Вардар представљена је на конференцији у Скопљу, где је наишла на одобравање учесника, саопштило ресорно министарство.

Делегација Министарства природних ресурса, рударства и просторног планирања учествовала је у Скопљу на конференцији Конективна Еврoпа - Одговор ЦЕФТА региона.

Главна тема конференције била је имплементација програма ЦЕФТЕ са циљем унапређења интернационализације економија у Југиосточној Европи, наводи се у саопштењу Министарства.

На конференцији су се чула разна мишљења о потреби повезивања транспортне инфраструктуре региона, ради унапређења сарадње уз стварње услова за бржи развој.

У оквиру сегмента Паневропски коридори 8 и 10 као линије живота ЦЕФТА, в.д. директора Републичке агенције за просторно планирање Драган Дунчић представио је иницијативу за коридор Дунав-Морава-Вардар.

Иницијатива је наишла на добар пријем код учесника конференције.

У будућности изградњом овог пловног пута, заједно са главним, европским пловним путем Рајна-Мајна-Дунав, скратио би се пут европске унутрашње пловидбе са источним делом Средоземног мора, Блиским истоком и Суецким каналом.

Mинистар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић током недавне посете Кини, потписао је Протокол за изградњу студије оправданости изградње пловног канала на Морави са државном кинеском компанијом "Чајна Гешоба Корпорејшн".

Потписани Протокол Србију финансијски не обавезује, а након израде студије биће потпуно јасно да ли и под којим условима постоје могућности за реализацију овог пројекта.

Републичка агенција за просторно планирање у оквиру својих надлежности започела је активности на припреми потребне документације за израду просторног плана подручја посебне намене.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије