Читај ми!

У среду привредна конференција Србије и Турске

Прва овогодишња привредна конференција Србије и Турске биће одржана за два дана у Истанбулу, најавио министар без портфеља Сулејман Угљанин, који је и копредседавајући мешовитог Комитета за привредну сарадњу Турске и Србије. На конференцији ће учествовати тридесетак стручњака, представника Владе Србије.

Министар без портфеља у Влади Србије Сулејман Угљанин, који је и копредседавајући мешовитог Комитета за привредну сарадњу Турске и Србије, најавио је да ће за два дана у Турској бити одржана прва овогодишња конференција, на којој ће учествовати тридесетак стручњака, представника Владе Србије.

Угљанин је данас посетио Смедерево на позив градоначелнице Јасне Аврамовић, како би се лично уверио у предности које има тај град, а које ће моћи да сем представе у Турској, али и у Бриселу.

"То је изванредан геополитички положај. Са једне стране имамо Дунав, са друге стране је ауто-пут, аеродром, железница. Имамо све могуће предуслове за економски развој", рекао је Угљанин.

Аврамовић је истакла да су повод данашње посете министра Смедереву инвестиције и проналажење инвеститора из Турске, али и из Европске уније, имајући у виду да је Угљанин и копредседник Комитета за економску сарадњу Србије и Турске.

"Град Смедерево интензивно припрема пројекте и ствара амбијент за довођење страних инвеститора", рекла је градоначелница.

Према речима Угљанина, његов циљ је да на предстојећем мешовитом Комитету заинтересује саговорнике из Турске за могуће партнерство.

Он је истакао да су Турци нарочито заинтересовани за партнерство у области изградње вагона и том приликом поменуо "Гошу" из Смедеревске Паланке и смедеревски "Желвоз".

"Остаје да то искористимо, да направимо један тим из Владе и представника општина, да одемо и у Брисел и покушамо да наметнемо наше приоритете, како би ушли у њихов план финансирања од 2014. до 2020. године", закључио је Угљанин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије