Читај ми!

Управни одбор ЕПС-а у петак

Седница Управног одбора Електроприврде Србије биће одржана у петак, 22. фебруара, најавио председник тог тела Аца Марковић. Дневни ред седнице још није утврђен, али се очекује да ће се донети одлука о задуживању ЕПС-а од 30 милијарди динара.

Председник Управног одбора Електропривреде Србије Аца Марковић рекао је да ће се седница тог тела одржати у петак, 22. фебруара.

Марковић је навео да дневни ред још није утврђен, али да ће све бити договорено до петка.

Управни одбор требало би да донесе одлуке о задуживању ЕПС-а од 30 милијарди динара, и оснивању по једног зависног привредног друштва за снабдевање струјом и управљање дистрибутивним системом.

Вршилац дужности генералног директора ЕПС-а Александар Обрадовић оценио је раније данас да блокада рада Управног одбора угрожава рад тог јавног предузећа.

Обрадовић је у допису Марковићу и члановима тог тела упућеном због драматично тешке економско-финансијске ситуације и одговорности пословодства према запосленима и оснивачу, поново апеловао да се хитно закаже седница Управног одбора.

Према пословном плану за 2013. годину, који је усвојила Влада Србије, ЕПС-у недостаје 50 милијарди динара за плаћање кредита, зарада, инвестиције и редовно одржавање система.

Влада Србије усвојила је 12. фебруара одлуку о отпису камата на дуговања за утрошену електричну енергију.

Министарка енергетике Србије Зорана Михајловић рекла је прошле седмице да ће отпис камата важити и за привреду и за грађане и да ће подразумевати обавезу дужника да са ЕПС-ом договори отплату преосталог дуга на рате и редовно плаћање текућих обавеза.

Михајловићева је тада рекла да очекује да ће ту одлуку потврдити Управни одбор ЕПС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије