Читај ми!

Шест милиона евра за пројекте у Србији

Турска агенција за развој и координацију наменила је шест милиона евра за реализацију пројеката у Србији, рекао министар Сулејман Угљанин након састанка са потпредседником турске владе Бекиром Боздагом.

Министар у Влади Србије Сулејман Угљанин састао се у Анкари с потпредседником турске владе Бекиром Боздагом, који је задужен и за послове Турске агенције за развој и координацију (ТИКА).

"У овој години, ТИКА је наменила шест милиона евра за реализацију започетих и за нове пројекте у Србији", рекао је Боздаг, додавши да су пре два дана завршени основна школа у Новом Пазару и Дом културе у Сјеници, а у припреми је и изградња Хируршког блока болнице у Новом Пазару.

Угљанин је рекао да ће тај блок, вредан четири милиона евра, знатно поправити квалитет живота у Санџаку и целој Србији.

"Две школе у Новом Пазару које је ТИКА финансирала су изванредан подухват који тамошњим људима пуно значи", додао је министар.

Угљанин је замолио да ТИКА настави континуирано да ради у свих 46 неразвијених општина у Србији, са око милион становника, које су у надлежности Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја, јер то "поправља свеукупну климу", олакшава живот и мотивише и друге да помогну.

Угљанин је обавестио Боздага да је за време вишедневне радне посете Турској у сусрету с потпредседником Владе Алијем Бабаџаном и генералним директором Ексим банке Хајретином Капланом разговарао и о почетку изградње два локална пута у Санџаку који ће тај регион спојити с будућим Коридором 11.

Министар је замолио Боздага да премијеру Турске Реџепу Таипу Ердогану пренесе позив да посети Србију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије