Читај ми!

Смањење трошкова и модернизација флоте

План опоравка "Јат ервејзa" предвиђа смањење трошкова пословања и модернизацију флоте набавком нових авиона на лизинг, каже министар финансија и привреде Србије Млађан Динкић.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић рекао је да план опоравка авиокомпаније „Јат ервејз" предвиђа смањење трошкова пословања и модернизацију флоте кроз набавку нових авиона на лизинг.

Закључком Владе Србије планиран је и социјални програм за смењење броја запослених у Јату, рекао је Динкић новинарима на првој радионици Српско-италијанског пословног савета у Београду.

"Циљ програма за Јат је смањење губитака тог предузећа и повећање броја путника", истакао је Динкић.

Како је додао, биће довољно новца за отпремнине свих радника који желе да оду из Јата и да се тај новац налази на разделу Министарства рада.

"Јат са старим авионима нема сврху постојања. Велика новина је да ће компанија обновити флоту и то неће финансирати држава већ ће авиони бити узети на дугорочни лизинг", напоменуо је Динкић.

Према његовим речима, број запослених у Јату ће након реорганизације бити примерен економској снази компаније.

Влада Србије усвојила је јуче краткорочне мере за опоравак Јат ервејза, које предвиђају отпремнине за део запослених, набавку шест авиона на лизинг и преиспитивање уговора са компанијама Аеродром "Никола Тесла", "Јат техника" и Јат кетеринг".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 15. јун 2024.
14° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије