Читај ми!

Бољи амбијент услов за инвестиције

Министарка Верица Калановић потписала са НАЛЕД-ом Споразум о сарадњи у Програму потврђивања општина са повољним пословним окружењем. Циљ је да се привуку инвестиције и подстакне локална привреда, а градови ће имати задатак да одреде сектор у којем процењују да ће бити најбољи.

Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Србије Верица Калановић најавила је данас рад на стварању повољног пословног амбијента како би Србија била међу 50 најбољих дестинација за инвестирање у свету.

"Радићемо на стварању предуслова да победимо у утакмици са земљама у окружењу као дестинација која привлачи атрактивне инвеститоре", рекла је она на Аеродрому "Никола Тесла" представљање новог циклуса кампање за привлачење страних инвестиција у Србију.

То ће, према њеним речима, обухватити стваране једнаких шанси за инвеститоре на територији целе Србије и подизање пословног амбијента свим општинама и градовима.

Додала је да на стварању бољег пословног окружења морају са државом заједно да раде и локалне самоуправе и институције на свим нивоима.

Калановићева је истакла да је повољан пословни амбијент неопходан услов за инвестиције, како за нове тако и за ширење постојећих.

"Без нових инвестиција нема новог запошљавања, нема повећавања БДП и нема бољег живота", рекла је министарка регионалног развоја.

Калановићева је подсетила да држава планира ове године да привуче две милијарде евра инвестиција, али је истакла да је потребно пет милијарди евра инвестиција годишње да би грађани Србије живели добро и привреда могла да се носи са конкуренцијом у региону.

Министарство регионалног развоја и локалне самоуправе Србије потисало је са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД) споразум о подршци сертификацији општина са повољним пословним окружењем.

Исти споразум НАЛЕД је потписао и са војвођанским секретаријатом за међурегионалну сарадњу и локалну самоправу.

На београдском аеродрому "Никола Тесла" данас је започела, трећа по реду, једногодишња кампања промоције седам нових градова и општина из Србије са повољним пословним окружењем.

Ове године су представљени Параћин, Ужице, Крушевац, Вршац, Зрењанин, Нови Сад и Сомбор. Како је напоменуто, у претходна два циклуса учествовало је 16 градова и опстина, а у том програму могу учесвовати искључиво локалне самоуправе које поседују сертификат о
повољном пословном окружењу који издаје НАЛЕД.

Председник Управног одбора НАЛЕД-а Владимир Чупић је истакао да је инвестиционо представљање градова и општина које су до сада учествовале у промоцији на београдском акеродрому видео око три милиона путника, међу којима су били и многи инвеститори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара