Читај ми!

Кркобабић: Пошта планира ширење

ПТТ Србијa планира ширење у региону и куповину неке од пошти u суседним земљама, најављује генерални директор тог предузећа Милан Кркобабић. Амбасадор Јапана Тошио Цунозаки каже да је задовољан што је "Тошиба" победила на тендеру за испоруку опреме за главне поштанске центре у Србији.

Генерални директор ПТТ Србије Милан Кркобабић каже да то јавно предузеће планира ширење у региону и куповину неке од пошти суседним зељама.

"Уместо приватизације, идеја менаџмента је да покушамо да купимо нешто у региону. Немојте се изненадити ако се заинтересујемо за Пошту Црне Горе и околне земље", рекао је Кркобабић на конференцији за новинаре.

Кркобабић је истакао да је стратешким планом пословања предвиђено да Пошта Србије остаје јединствена и да су идеје о приватизацији поједини делова одбачене.

"Нећемо поновити искуства земаља из окружења. Тај систем ће јачати, биће профитабилан, пунити буџет и запошљавати нове људе. Ставили смо тачку на све покушаје продаје, распродаје или дезинтеграције система (ПТТ Србије)", рекао је Крковабић.

Нагласио је да је ПТТ Србије уговорио набавку опреме вредне 10,5 милиона евра од јапанске компаније Тошиба за модернизацију три главна поштанска центра.

Кркобабић је рекао да ће инсталирање нове опреме омогућити потпуно аутоматизовано сортирање пошиљки у центрима у Београду, Новом Саду и Нишу.

"На обради пошиљки у тим центрима тренутно ради 1.000 људи, а након модернизације радиће их 100", казао је Кркобабић.

Он је истакао да преосталих 900 људи неће бити отпуштени, већ ће добити нове послове у оквиру Поште и додао да ће инвестиције у главне поштанске центре, укључујући и изградњу новог објекта у Београду достићи око 30 милиона евра.

Како је рекао Кркобабић, Пошта је 2012. годину завршила са профитом, од којег ће већи део бити уплаћен у буџет Србије, а део ће добити и запослени у предузећу.

Кркобабић није желео да прецизира колики је прошлогодишњи профит ПТТ Србије наводећи да ће подаци бити објављени након што их усвоји Надзорни одбор.

"Тошиба" у Пошти Србије

Амбасадор Јапана у Београду Тошио Цунозаки је задовољан што је јапанска компанија "Тошиба" победила на тендеру за испоруку опреме за главне поштанске центра у Србији.

"Јапанска компанија ће допринети модернизацији поштанских услуга у Србији", рекао је Цунозаки и истакао да очекује да ће тај уговор бити почетак активније економске сарадње Србије и Јапана.

Како су навели у ПТТ Србије, планирано је да се инсталирање опреме и прелазак на аутоматско сортирање пошиљки заврши за две године.

Набавиће се четири машине за прераду писама, од којих ће две бити у Београду и по једна у Новом Саду и Нишу, као и једна за прераду пакета.

Нове машине ће моћи да очитају сваку адресу, било да је написана руком или машином, ћириличним или латиничним писмом, а пошиљке са непотпуном адресом ићи ће на додатни систем очитавања, односно специјално видео кодирање.

Поште Србије и Албаније су једине у Европи које још немају аутоматско сортирање пошиљки.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара