Читај ми!

Ништа од рафинерије у Смедереву

Због неслагања у врху компаније "Комико оверсиз" у Амстердаму, "Комико оил" неће платити закупнину земљишта за градњу рафинерије нафте у Смедереву, сазнаје РТС. Крајњи рок за уплату истиче у понедељак.

Рок у коме је "Комико оил" морао да плати 652 милиона динара закупнине земљишта за градњу рафинерије нафте у Смедереву истиче 4. фебруара. Уплата неће стићи на рачун Града јер је дошло до неслагања у врху матичне компаније "Комико оверсиз" у Амстердаму, сазнаје РТС из извора блиских том холандско - америчком конзорцијуму.

Извор наводи да ће "Комико оил" тражити још једно продужење рока јер у посао уводи другог инвеститора о чему ће обавестити јавност.

Прошле године Град Смедерево је тужио "Комико оил" јер није поштово купопродајни уговор и у року од 60 дана платио закупнину.

У децембру, смедеревска скупштина је прихватила судско поравнање у коме се инвеститор обавезао да до 4. фебруара измири ту обавезу у противном с њим се раскида уговор.

Рафинерија нафте најављивана је као инвестиција вредна 250 милиона долара, "Комико оил" се обавезао да ће отворити најмање 500 радних места и, кроз разне донације, помоћи Смедереву.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво