Читај ми!

Два модела за покретање Железаре

Челници Уралвагонзавода доћи ће у Београд у првој половини фебруара и предложити модел даље сарадње за покретање смедеревске Железаре, рекао министар Млађан Динкић у Москви. Постоје две варијанте - да Уралвагонзавод у пројекат уђе заједно са Владом Србије, а друга је да самостално купи 100 одсто акција ове компаније.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић разговарао је у Москви са руководством Уралвагонзавода, који је завршио комплетну техничко-технолошку анализу за потенцијална улагања у смедеревску Железару.

У првој половини фебруара руководство "Уралвагонзавода" ће доћи у Београд и предложити модел даље сарадње на покретању Железаре, најавио је министар Динкић. 

Динкић је рекао да су му из "Уралвагонзавода" пренели да ће у Железару морати доста да се инвестира, пре свега у профитабилније производе вишег степена обраде, као што су бели лимови, али и да су већ направили модел како покренути високе пећи.

"Сада раде финални бизнис план. Охрабрен сам овим разговорима, јер је "Уралвагонзавод" једна велика компанија која је врло пожељан партнер за Железару и надам се да ћемо ускоро успети заједно да је покренемо", рекао је Динкић.

Финансијски директор и заменик генералног директора "Уралвагонзавода" Руслан Анатољевич Кондрашов рекао је ће та компанија најкасније до половине фебруара, на основу завршених анализа, предложити једну од две варијанте за покретање смедеревске Железаре.

"Наша корпорација је заинтересована за Железару. Ми ћемо најкасније до средине фебруара имати свеобухватну анализу стања у овом предузећу и изнети могућности за наше даље учешће у овом пројекту. Постоје две варијанте - прва је да у пројекат уђемо заједно са Владом Србије, а друга је да самостално приступимо куповини сто одсто акција ове компаније", изјавио је Кондрашов.

Министар Динкић се састао у Москви и са председником борда директора руске ВТБ банке Андрејем Костовим са којим је разговарао о могућностима финансирања пројеката у Србији.

"Договорили смо се да они финансирају ове крупне инвестиције које су неопходне да би Железара радила, не само пуним капацитетом, већ и профитабилно. Разговарали смо и о другим пројектима у Србији, али нама је заиста приоритет, највећи изазов и најтежи посао, покретање Железаре и не жалимо труда да дођемо до најбољег решења", закључио је Динкић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво