Јужна Кореја улаже у Србију

Корејски инвеститори су спремни да наставе да улажу у Србију, рекао амбасадор Републике Кореје у Србији Ким Кванг Кеун на састанку са председником Скупштине Србије Небојшом Стефановићем.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић примио је амбасадора Републике Кореје у Србији Ким Кванг Кеуна. Кеун је истакао спремност даљих улагања инвеститора из те земље у Србију, саопштено је из Кабинета председника парламента.

Амбасадор Кеуна изразио је задовољство због сусрета са председником Народне скупштине и очекивање да ће се билатерални односи, посебно парламентарни, даље развијати, речено је у саопштењу.

Стефановић је нагласио значај подстицаја који парламенти могу дати економској сарадњи и обавестио госта о напорима државног врха да се обезбеде што стабилнији услови за инвестирање.

Стварањем одговарајућег законског оквира, што подразумева усвајање закона у складу са европским стандардима, требало би да се побољшају услови, рекао је Стефановић. Ти закони довести Србију ближе евроинтеграцијама, али и омогућити стабилност земље и привредни раст, пре свега.

Имајући у виду, како је рекао, један од приоритета актуелне Владе Србије и државне политике, амбасадор Кеуна је нагласио спремност даљих улагања корејских инвеститора у Србију, и истакавши да је његова земља у Србији и до сада имала значајна улагања која су омогућила запошљавање значајног броја радника.

Амбасадор Републике Кореје је, додаје се у саопштењу, када је у питању билатерална сарадња два парламента али и она која се односи на међусобну подршку у међународним институцијама и форумима, изразио задовољство због међусобне подршке за кандидатуре представника Србије и Републике Кореје.

Председник парламента Србије је изразио задовољство развојем укупних, посебно економских односа две земље и нагласио значај парламентарне сарадње, сарадње одбора и представио госту листу народних посланика у парламенту који су изразили интерес да се нађу у парламентарној групи пријатељства са Републиком Корејом.

Саговорници су разменили ставове о питањима значајним за две земље, посебно о ситуацију на Корејском полуострву и о Косову и Метохији, наведено је у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво