Читај ми!

Ускоро нови Закон о робним резервама

Ускоро ће бити донет потпуно нов Закон о робним резервама који ће модернизовати систем резерви у Србији, најавио министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић најавио да ће ускоро бити донет потпуно нови Закон о робним резервама који ће модернизовати систем резерви у Србији.

"Стари закон који уређује област робних резерви је из 1992. и потпуно је превазиђен, будући да Робне резерве не могу бити само магацин који ће испоручивати робу у одређеним кризним ситуацијама", рекао је министар Љајић након отварања нове трговине Супер Веро.

Робне резерве морају да предвиђају дешавања и кретања на тржишту и да реагују пре него што наступе поремећаји, изјавио Љајић.

Љајић је нагласио да ће се држава борити против ценовних поремећаја и нестабилности на тржишту свим тржишним механизмима, без било каквих административних мера, а један од начина су и робне резерве.

Нови Супер Веро

Грчки трговински ланац Веропулос отворио је у београдском насељу Браће Јерковић на Вождовцу нови малопродајни објекат.

Овакве инвестиције значе још бољу понуду и приступачније цене доступне највећем броју потрошача, објаснио је министар трговине Расим Љајић.

Супермаркет у коме ће посао добити 60 радника је пети по реду у Београду и други на Вождовцу, а простире се на површини 1.400 квадратних метара и у понуди има око 25.000 производа.

Грчки Веропулос је у протеклих 10 година инвестирао 50 милиона евра у Србији, а у овај последњи објекат 1,2 милиона евра.

"То је значајно за нашу пољопривреду и прехрамбрену индустрију, јер ће рафове трговина пунити и домаћи производи не само у Србији, већ и у земљама у којима Веропулос има своје објекта", објаснио је Љајић.

У трговинским ланцима у Србији запослено је 24.000 радника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво