Планине спремне за скијаше

На неким планинама сезона већ почела, на некима почиње ових дана. Снежне падавине обрадовале скијаше и излетнике, али и туристичке раднике.

Снегу се, осим деце, највише радују туристички радници на планинама. Сезона на Копаонику почела је прошлог викенда, данас је отворена ски сезона на Старој планини, Тара је већ пуна, а званични почетак туристичке сезоне на Златибору заказан је за 20. децембар.

И ове зиме најпре се продају најскупљи и најјефтинији аранжмани.

Цене смештаја на домаћим планинама на нивоу су прошлогодишњих: од 1.900 динара на Власини, па до 115 евра почетком јануара на Копаонику.

"Што се тиче распуста и новогодишњих пакет аранжмана, очекујемо 100-процентну попуњеност. Што сетиче хотела "Путник", ми смо задњу собу за Нову Годину продали пре месец дана", каже Андрија Јеремијевић, хотел "Путник", Копаоник.

Хотели на Тари већ су пуни, а тако ће бити до краја школског распуста. "Оморика" је реновирана, а ски опрема сервисирана.

"Програме које смо сачинили за ову сезону су такви да гостима не сме да буде досадно ниједног момента. Ако, на пример, временски услови не дозвољавају да буду на скијалишту или санкалишту, њих ће у хотелу забављати аниматори и рекреатори", каже Иван Нешовић из  Војне установа "Тара".

И на Дивчибарама су спремни за почетак зимске сезоне.

"Већ наредног викенда наши хотели примају прве госте. За Нову годину продали смо 70 одсто капацитета и очекујемо успешну зимску сезону", каже Милан Вујић, Хотел "Дивчибаре".

Копаоник и Златибор од ове зиме имају нове жичаре.

"Сва скијалишта су од ове зиме покривена и великим бројем топова за вештачко оснежавање стаза, тако да и ако не буде довољно снега, што се по почетку сезоне не очекује, скијаши ће несметано уживати у снежним чаролијама", каже Сандра Влатковић из Туристичке организације Србије.

Осим у хотелима, туристи ће се ове зиме одмарати и у приватном смештају. Током зимског распуста пансион у сеоским домаћинствима у околини Зајечара коштаће 1.000, а у појединим златиборским селима и 3.000 хиљаде динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара