Читај ми!

Почиње градња "Јужног тока"

Градња гасовода "Јужни ток" у руском граду Анапи на Црном мору почиње у петак. Инвестиција вредна 16 милијарди евра обезбедиће Европи енергетску сигурност. Очекује се присутво и руског председника Владимира Путина, сазнаје РТС.

13.40 - Почела је церемонија свечаног отварања радова на изградњи гасовода "Јужни ток". 

12.04 - Очекује се да свечано отварање радова на изградњи "Јужног тока" почне за сат до сат и по, јавља извештач РТС-а Ружица Врањковић.

9.40 - Руски председник Владимир Путин стигао у Анапу. 

У руском граду Анапи на Црном мору почиње градња гасовода "Јужни ток". Инвестиција вредна 16 милијарди евра обезбедиће Европи енергетску сигурност, јавља извештач РТС-а из Анапе Ружица Врањковић.

Поводом званичног почетка градње гасовода, "Гаспром" припрема манифестацију "Јужни ток, заваривање и партнерство".

Цео протокол је под ембаргом до самог почетка радова. За сада нема информација ни ко ће означити почетак градње. Међутим, како РТС незванично сазнаје, то ће учинити руски председник Владимир Путин.

Отварању радова на гасоводу присуствује и српска делегација на челу са министарком енергетике Зораном Михајловић.

Министарка енергетике је рекла да је "Јужни ток" значајна за Србију јер ће омогућити још један правац за снабдевање гасом, биће обезбеђено још хиљаду радних места у грађевинарству и машиноградњи.

Више пута је истицано да "Јужни ток" има стратешки значај за енергетску стабилност Европе, посебно земаља југоисточног региона, међу којима је и Србија, јер добија алтернативни правац снабдевања гасом из Русије.

Гасовод се финансира заједничким капиталом из Русије, Италије, Немачке и Француске.

Акционари "Јужног тока" обећавају да ће гасовод бити у функцији већ 2015. године.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара