Читај ми!

Компанијама потребне државне олакшице

Уколико држава не обезбеди одређене олакшице не може се очекивати друштвено одговорно пословање компанија, посебно у време кризе, каже министар спољне и унутрашње трговине Расим Љајић.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић рекао је да у време кризе не треба очекивати друштвено одговорно пословање компанија, уколико им држава не обезбеди одређене олакшице.

Министар је на панел дискусији о одрживом пословању и извештавању коју организује компанија "Хајникен" и недељник Време, нагласио да је важно и јачање свести градјана о друштвено одговорном пословању.

Љајић је казао да је друштвено одговорно пословање више уочено код страних мултинациноналних комапнија које послују у Србији, него код домаћих фирми.

"Држава је створила законску регулативу, али то није довољно. Тешко ћемо у условима кризе натерати компаније на друштвену одговорност ако нема стимулација од државе", рекао је Љајић.

Говорећи о законској регулативи, министар је подсетио да је у Србији усвојена стратегија за друштвено одговорно пословање, закон о волонтирању, као и закон о запошљавању особа са инвалидитетом.

Љајић је навео да се компаније у Србији чешће одлучују да плате казне него да запосле особу са инвалидитетом.

"Кроз разне анкете које смо спроводили добили смо одговоре да многи сматрају да је друштвено одговорно пословање само поштовање закона", додао је Љајић.

Скупу су присуствовали директори познатих компанија из иностранства попут "Хајникена", "Кока-коле" и "Вип-а".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара