Читај ми!

Лек за незапосленост младих у ЕУ

Издавање гаранција младима да ће у року од четири месеца од завршетка образовања или добијања отказа добити понуду посао или преквалификацију, једна од мера за борбу против незапослености младих које предлаже Европска космисија.

Европска комисија представила документ који садржи мере за борбу против све веће незапослености међу младима у Европској унији.

Европски комесар за социјална питања Ласло Андор предложио је мере које укључују, између осталог, издавање гаранција младима старости до 25 година да ће у року од четири месеца од завршетка образовања или добијања отказа добити понуду за нови посао или преквалификацију.

"Криза еврозоне увећала је општу незапосленост, али млађе генерације су најтеже погођене", наводи се у саопштењу европског комесара.

У тринаест од 27 држава чланица ЕУ свака четврта млада особа нема посао, док је у Грчкој и Шпанији проценат незапослености међу младима око 50 одсто.

Трећина свих незапослених младих људи из земаља Уније дуже од годину дана нема посао, подсећа Дојче веле.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара