Читај ми!

Крагујевачки "фића" безбедан

Фијатов модел аутомобила 500Л који се производи у Крагујевцу добио је четири звездице на Euro NCAP тесту безбедности. Аутомобил је освојио 83 од могућих 100 индексних поена.

Фиjат 500Л је добио четири звездице на Euro NCAP тесту безбедности са освојених 83 од могућих 100 индексних поена, саопштила је Компанија Фијат аутомобили Србија.

Euro NCAP поставио је ове године још ригорозније критеријуме за добијање пет звездица у заштити одраслих, деце и пешака, па је висока оцена безбедности Фијата 500Л утолико значајнија.

Да би се обезбедила заштита путника и других учесника у саобраћају, нови Фијат 500Л је задовољио све међународне стандарде који гарантују највиши ниво безбедности.

Хиљаде виртуелних симулација су омогућиле да се развије потпуно нова архитектура "Смол вајд" која је примењена на Фијат 500Л.

Фијат 500Л је прво возило које је развијено без употребе прототипа, а веродостојност виртуалног пројекта је и физички проверена на фабрички произведеним возилима. Одржано је 200 проба на компонентама и подсистемима, више од 100 симулација судара и преко 100 креш тестова, у којима су обухваћене све могуће врсте удеса.

Фијат је навео да је коначни резултат чврста ћелијска структура са двоструким предњим стубовима, која је пројектована у сагласности са стандардима који су на снази у САД и који се односе на пробе судара и спецификације о димензијама употребљених материјала.

Прецизније, предња структура гарантује хомогену предњу зону која се подједнако деформише, без обзира на врсту препреке или врсту судара возила.

Стандардна серијска опрема новог модела допуњена је актуелним системима безбедности као што су АБС, као и са побољшаним ЕСЦ, који реагује у екстремним условима, када је угрожена стабилност када је возачу потребна помоћ у контроли возила, а ту су и бројни други софистицирани уређаји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво