Читај ми!

Италијански "Конти" у Свилајнцу

Компанија "Конти" почела производњу амбалаже за делове Фијатових возила. Италијанска компанија закупила просторије некадашње штампарије у Свилајнцу и запослила 80 радника.

Италијанска компанија "Конти", која је кооперант "Фијата", отворила је у Свилајнцу фабрику за производњу амбалаже за делове Фијатових возила и почела производњу, саопштено је из општине Свилајнац.

Италијанска компанија је закупила просторије некадашње штампарије у Свилајнцу и запослила 80 радника.

Председник општине Свилајнац Предраг Милановић рекао је да су добили потврду челних људи Контија да ће наредне године дуплирати број радника, као и да ће се радити у три смене.

"Разговарали смо и о могућности да Конти наредне године купи ову халу и да трајно остане у Свилајнцу", рекао је Милановић.

"Конти" је прошле године отворио фабрику у Великој Плани, али се због бољих инфраструктурних и услова пословања преселио у Свилајнац.

Директор компаније "Конти" Антонио Газеро рекао је да је задовољан процесом производње.

"Имали смо велику помоћ општине Свилајнац око решавања административних ствари и врло брзо смо преселили механизацију и почели са радом. Тренутно реновирамо пословни простор и почетком следеће године добићемо комплетно опремљену и функционалну фабрику", рекао је Газеро.

Газеро је објаснио да та фабрика углавном производи металне контејнере за паковање делова за Фијат, које стоје у производној линији док се не уграде у аутомобиле.

"Радимо и за велики број европских земаља, а правимо и палете које извозимо у Мексико", рекао је Газеро.

Менаџер продаје Саша Обрадовић је рекао да је највећи део производа намењен аутомобилској индустрији, пре свега Фијату, али и другим ауто компанијама из Немачке и Француске.

"У Свилајнцу имамо све услове, близу нам је Крагујевац. Овде имамо инфраструктуру, путеве и железницу што нам је битно због извоза, тако да ће сигурно доћи до повећања производних капацитета већ наредне године", рекао је Обрадовић.

У Индустријској зони у Свилајнцу фабрике је отворило неколико компанија из Аустрије и Холандије и "Панасоник" из Јапана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво