Читај ми!

ТЕНТ четврти у свету

У избору између 27 светских електрана, према оцени шведске консултантске куће "СКФ", термоелектрана "Никола Тесла" из Обреновца заузела је 4. место.

Привредно друштво термоелектране "Никола Тесла" (ТЕНТ) из Обреновца заузело је 4. место међу 27 светских електрана, чије пословање је оцењивала шведска консултантска кућа СКФ, саопштило је то предузеће.

Термоелектрана "Никола Тесла" је упоређивана са електрокомпанијама као ЧЕЗ и RWЕ, објављено је на конференцији "Електране 2012", која је почела на Златибору.

Стручњаци СКФ-а из области енергетике су оцењивали пословне перформансе ТЕНТ-а и референтних термоелектрана на лигнит у свету које се тичу "повећања ефикасности и поузданости у производњи електричне енергије оптимизацијом ефикасности основних средстава", односно повећања ефикасности и капацитета са смањењем трошкова.

"Резултати ове анализе ТЕНТ-у нису послужили само као параметар тренутног стања које показује колико је компанијско пословање добро, већ и где су слабе тачке које треба унапређивати, а компанија управо на томе ради са циљем да се у наредном периоду то унапређење и реализује," рекао је заменик директора ТЕНТ-а Ђорђи Биљановски.

На основу закључака ове анализе у компанији ТЕНТ се спроводе идентификација тренутно примењене праксе одржавања у четири огранка компаније, утврђивање позиције компаније у односу на друге компаније у индустрији производње електричне енергије и утврђивање могућности за унапређење њеног рада.

СКФ је консултантска кућа којој су једна од главних активности, услуге из области унапређења менаџмент система у различитим гранама привреде.

ТЕНТ и директор тог предузећа Петар Кнежевић и јуче су награђени престижним међународном признањем Европске пословне скупштине (Europe Business Assembly).

ТЕНТ је добио ту међународну награду у категорији "Најбоља предузећа" (Best Enterprises) за, како се у образложењу наводи, успешан рад у току године и стратегију друштвено одговорног пословања.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се