Читај ми!

Вучић и Динкић у Емиратима

У Абу Дабију одржани разговори о економској сарадњи Србије и Уједињених Арапских Емирата. Александар Вучић и Млађан Динкић предочили могућности пласмана оружја и муниције, али и заједничког развоја ракетних система и тренажних авиона.

Делегације Владе Србије и Уједињених Арапских Емирата разговарале су у Абу Дабију о сарадњи у области одбране и унапређењу економских односа две земље, саопштила је прес служба Владе Србије.

У разговору са шефом државе шеиком Мухамедом бин Заједом ел Нахјаном потпредседник Владе и министар одбране Србије Александар Вучић и министар финансија и привреде Млађан Динкић предочили су могућности пласмана српског оружја и муниције Емиратима, као и заједничких пројеката за развој и производњу ракетних система и суперсоничних тренажних авиона.

Представници Владе Србије су указали да Србија представља добар амбијент за улагања инвеститора из Уједињених Арапских Емирата, а шеик Мухамед је прихватио позив да посети Србију и најавио посету почетком јануара.

"Мислим да имамо добре вести за наше људе у Србији, пре свега за нашу наменску индустрију, очекујемо да то буде финализовано ускоро. Реч је о неколико пројеката о којима смо разговарали са шеиком Мухамедом", рекао је Александар Вучић.

Како је додао, један од пројеката је куповина оружја и муниције које Србија производи, а други заједничко улагање у развој ракетних система.

"Мислим да ће то бити можда и највећи подухват који ћемо имати у наредном периоду", навео је Вучић, а објављено је на сајту Министарства одбране.

Министар финансија и привреде Млађан Динкић изјавио је након разговора са шеиком Мухамедом бин Заједом ал Нахјаном, да је та држава спремна да уложи неколико стотина милиона евра у српску пољопривреду, што ће, како је рекао, бити највећа улагања у ту област у последње време.

"Шеик Мухамед је веома заинтереосован за улагање у српску пољоприведу и договорили смо се да идемо са заједничким улагањима. Кренућемо са израдом међудржавног споразума о сарадњи у области пољопривреде и агро-индустрије и очекујемо заједничка улагања која ће, пре свега бити иницирана са њихове стране", рекао је Динкић.

То ће, како је рекао, бити највећа улагања у пољопривреди у последње време, а односиће се пре свега, на интензивну производњу на државним поседима, као и изградњу великих система за наводњавање како би се подигао квалитет пољопривредне производње и како би могао да се повећа извоз.

Динкић је истакао да Србија представља добар амбијент за улагања инвеститора из Уједињених Арапских Емирата.

У саопштењу Владе Србије истиче да су Уједињени Арапски Емирати, после Катара, друга најбогатија арапска земља са једним од највећих бруто домаћих производа на свету.

Додаје се да је "спољна политика Уједињених Арапских Емирата и развој односа и сарадње на спољнополитичком плану директно повезана са економском политиком земље и развојем трговинских веза".

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара