Читај ми!

Мањи војвођански буџет

Ребаланс војвођанског буџета предвиђа да укупан износ средстава буде 67,6 милијарди динара што је мање за 6,14 милијарди или 8,3 одсто у односу на овогодишњи буџет. Посланици о ребалансу 25. октобра.

Према Предлогу ребаланса буџета Војводине, о којем би посланици покрајинске скупштине требало да се изјасне на седници 25. октобра, укупан износ средстава биће 67,6 милијарди динара што је мање за 6,14 милијарди или 8,3 одсто у односу на овогодишњи буџет.

Како је између осталог наведено у образложењу тог предлога, који је објављен на Интернет страници Покрајинског секретаријата за финансије, као резултат усклађивања са износом обезбеђеним Законом о буџету Србије висина трансфера из републичког буџета смањена је за 6,48 милијарди динара.

Највише су умањени наменски капитални трансфери и то за 6,05 милијарди, ненаменски трансфери за јединице локалне самоуправе у Војводини мањи су за 1,19 милијарди док су остала планирана трансферна средства из републичког буџета мања за 97,5 милиона динара.

Истовремено, како је наведено у предлогу, повећана су трансферна средства планирана за расходе запослених у образовању на територији покрајине за 854 милиона динара.

Предлог ребаланса покрајинског буџета Влада Војводине утврдила је, како је раније саопштено, у складу са ребалансом републичког буџета, изменама Закона о буџетском систему и изменама Одлуке о покрајинској управи, која је на претходној седници Скупштине Војводине усклађена са одлукама Уставног суда о надлежностима покрајине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара