Читај ми!

Нове субвенције за стамбене кредите

Влада Србије обезбедила додатних 500 милиона динара за субвенционисање стамбених кредита, за које ће грађани од данас поново моћи да подносе захтеве.

Банке ће од данас поново примати захтеве за субвенционисане стамбене кредите. Влада Србије је обезбедила додатних 500 милиона динара из буџета за њихово субвенционисање.

Прошле среде, Влада је усвојила измене и допуне Уредбе о мерама подршке грађевинској индустрији кроз дугорочно стамбено кредитирање у 2012, чиме су обезбеђена додатна средства.

Национална корпорација за осигурање стамбених кредита обавестила је пословне банке да је спремна за наставак пријема нових захтева за субвенционисане кредите. За корисника кредита, услови за одобрење остали су непромењени.

Уредба предвиђа новине у погледу скраћења и убрзања саме процедуре одобрења субвенционисаног кредита, тако што ће убудуће Национална корпорација састављати нацрт уговора између корисника и Републике Србије, чиме ће се драстично уштедети на времену и процедури одобравања, као и на самој реализацији кредита.

Први пут се дефинишу рокови поступања за Националну корпорацију и за банке.

Због веће транспарентности, на званичној интернет презентацији Националне корпорације свима ће бити доступни дијаграми активности самог поступка одобрења субвенционисаних и комерцијаних кредита.

Такође, уводи се и СМС сервис за обавештавање корисника о свим фазама обраде његовог захтева у реалном времену.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се