Читај ми!

Дежер: ЕУ и Србија заједно против кризе

ЕУ и Србија морају заједнички да се боре против кризе, као и да се суоче са изазововима у привреди, каже шеф Делегације ЕУ у Србији Венсан Дежер. Морамо заједно да радимо на фискалној дисциплини и ограничавању буџетског дефицита и јавног дуга, поручио Дежер.

Шеф делегације Европске уније у Србији Венсан Дежер изјавио је да ЕУ и Србија морају заједнички да се боре против кризе, јер она све погађа, као и да се суоче са изазововима у привреди.

"Морамо заједно да радимо на фискалној дисциплини и ограничавању буџетског дефицита и јавног дуга", рекао је Дежер новинарима у Привредној комори Србије (ПКС) где привредницима представља годишњи извештај ЕУ о напретку Србије у приступању ЕУ.

Дежер је оценио да привредни и економски развој зависи од инвестиција и да је зато неопходна стабилност у привреди и предвидиво пословно окружење.

"ЕУ има добре економске односе са Србијом и први је економски партнер Србије у области увоза и извоза и страних директних инвестиција", истакао је Дежер.

Шеф делегације ЕУ је додао да ће са привредницима разговарати о изазовима у привреди, Закону о предузећима и конкурентности српских предузећа.

Потпредседник ПКС-а Михаило Весовић је рекао да се ставови ЕУ у извештају о напретку Србије у евроинтеграцијама поклапају са ставовима привредника и Коморе.

Како је најавио, данас ће се привредници са шефом делегације ЕУ у Србији разговарати о областима где је Србија напредовала, као и онима где није било довољно напретка. ЕУ је, по речима Весовића, добро оценила Закон о предузећима и акт о малом бизнису, али је навела и да је реформа државне управе спора и да је тај процес успорен у 2012. години.

"У извештају ЕУ се наводи да нисмо пуно одмакли у економским питањима", истакао је Весовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се