Читај ми!

Први тржни центар "Биг Си Србија"

У Новом Саду отворен је први тржни центар израелске компаније "Биг Си Србија", инвестиција вредна око 50 милиона евра. Потпредседник Владе Србије Александар Вучић рекао је на отварању да му је драго што је још једна велика израелска инвестиција реализована у Србији.

Први тржни центар израелске компаније "Биг Си Србија", инвестиција вредна око 50 милиона евра, свечано је отворен у Новом Саду у присуству потредседника владе и министра одбране Александра Вучиха, амбасадора Израела у Београду Јосефа Левија и многобројних грађана.

Подсећајући да је Израел један од највећих инвестотора у Србији, Вучић је истакао да овај тржни центар показује да Србија, уколико буде напредовала и мењала инвестициони амбијент, може да привуче још много више, не само израелских, већ и инвестиција из других земаља и додао да очекиује да се то и догоди у наредном периоду.

Вучић је изразио очекивање да ће Израел убудуће уложити још много више новца и своје технологије и да у том погледу буде присутан у свим деловима наше земље, улажући у пољопривреду и друге привредне потенцијале Србије.

Он је нагласио да је компанија "Биг Си Србија" значајна за Нови Сад и Војводину и да је додатни иницијатор другим израелским инвеститорима да још више улажу, посебно у пољопривреду Србије.

Тржни центар, укупне величине 40.000 квадратних метара, у коме ће бити запослено око 500 радника, свечано су пуштањем балона у ваздух отворили градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и директор и власник компаније "Биг Си Србија" Ејтан Барзеу.

Обраћајући се Новосађанима, представницима града, привредницима, као и израелским инвеститорима у нашој земљи амбасадор Леви је истакао да је отварање овог шопинг центра још један доказ томе да Израелци верују у садашњост и будућност Србије и њену економију.

"Србији су потребне инвестиције и радна места и управо је о томе реч овде данас", рекао је израелски амбасадор додајући да су инвеститори, они који доносе послове Србији прави "филозофи и уметници данашњег времена".

Власник компаније "Биг Си" Ејтан Барзеу поздрављајући многобројне госте ове свечаности напоменуо је да није било једноставно доћи 2008. године овде и започети тај велики посао нагласивши да се труд инвеститора ипак исплатио и да је овај тржни центар отворен "упркос свим недаћама које смо имали на том путу".

Он је захвалио актуелној, као и претходној градској управи Новог Сада које су, како је рекао, пружиле сву помоћ да би тај велики посао био завршен.

Поред тога што ће бити тржни центар с многобројним чувеним светским брендовима, тај објекат ће пружити могућности и за отварање нових радних места и биће "уточиште за многе светске марке које дођу овде у Србију".

Градоначелник Вучевић захвалио је тој угледној израелској компанији што је у Новом Саду почела свој велики пословни подухват у Србији и додао да је и претходна градска администрација доста помогла и учинила да "Биг Си" отвори највећи тржни центар у Новом Саду.

Вучевић је рекао да је Нови Сад претходних година био запостављен када је реч о доласку нових инвеститора и додао да је долазак овако велике и реномиране израелске компаније заједно са њеним партнерима најбоља позивница другим инвеститорима у Нови Сад као место које има добро пословно окружење.

Тржни центар "Биг Си Србија" у Новом Саду је највећи објекат те врсте у Војводини који се простире на девет хектара земљишта и налази се у индустријској зони недалеко од новосадске млекаре.

Састоји се од малопродајног објекта величине 10.000 квадратних метара који је сада отворен и шопинг мола површине 30.000 квадрата који ће бити отворен током идуће године.

Тај трговински центар имаће врло богату понуду висококвалитетне домаће и стране робе у коме ће моћи да се набави храна, одећа, електроника и остали производи по нижим тржишним ценама.

Компанија "Биг Си Србија" укупно је до сада на српском тржишту уложила око 70 милиона евра и власник је локација у Београду, Јагодини и Шапцу које планира да развије у блиској будућности.

Она је део интернационалне инвестиционе групације "Биг шопинг центар" која, поред Израела, послује и у САД, Индији и Србији и у власништву има 48 пројеката од којих је 41 отворени тржни центар, а седам су у изградњи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се