Читај ми!

"Пунто" поново на фабричкој траци

"Фијат пунто класик" поново ће силазити са трака крагујевачке фабрике. Прозводња "пунта" поново покренута да би се Србији понудио јефтинији модел, а не зато што је слаба тражња за моделом "500Л", кажу у Министарству финансија и привреде.

У крагујевачкој фабрици "Фијат аутомобили Србија" одлучили су да наставе производњу модела "пунто класик", како би се српском тржишту понудио јефтинији аутомобил, а не зато што је слаба тражња за моделом "500Л", кажу у Министарству финансија и привреде.

Директор фабрике "Фијат аутомобили Србија" Антонио Чезаре Ферара каже да ће основни модел "пунта" коштати 5.699 евра.

"Иако је Влада Србије укинула субвенције за куповину тог возила, 'Фијат' је одлучио да их задржи, као би поспешио продају тог модела", истиче директор ФАС-а.

Како каже Ферара, "Фијат" ће тако сачувати своју позицију на српском тржишту и отворити око 300 нових радних места.

"У опрему за производњу 'пунта' уложено је око три милиона евра, тако да је све спремно за његову поновну производњу почетком следеће године", истиче Ферара.

Према његовим речима, то неће утицати на производњу новог модела "фијата 500Л", јер постоји већ 10.000 поруџбина за тај аутомобил.

"До краја новембра подићи ћемо производњу на 500 возила дневно, а већ у децембру ће излазити 550 "фијата 500Л", напомиње Ферара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара