Читај ми!

Нови тржни центар ускоро у Новом Саду

Израелска компанија "Биг си", отвориће 11. октобра у Новом Саду свој први тржни центар у Србији. Посао ће добити 500 радника. Током наредне две године намеравају да уложе око 100 милиона евра у сличне пројекте широм Србије.

У четвртак, 11. октобра, у Новом Саду отвара се малопродајни парк, прва инвестиција израелске компаније "Биг си" у Србији, вредна 50 милиона евра. Посао у тржном центру добиће 500 радника. Нови концепт пословања донеће ниже цене, најављују инвеститори. У Србију су, кажу, дошли с намером да остану и планирају да у наредном периоду изграде петнаестак сличних објеката.

Посао који је почео пре годину и по дана, приводи се крају. Инвеститори очигледно имају искуства јер су власници више од 50 тржних центара у Америци, Индији и Израелу. Овај тржни центар у индустријској зони Новог Сада, недалеко од Новосадске млекаре, има 40.000 квадрата и хиљаду и по паркинг места и први је такав пројекат те компаније у Европи.

"Mи не зидамо и продајемо. Ми зидамо и остајемо. Водимо посао. Радимо са локалним становништвом" наводе у компанији "Биг си".

"Одлучили смо да дођемо у Србију. Главни разлог је што овде нема довољно конкуренције, трговина није развијена. Криза је свуда у свету, у Европи. Доносимо нови концепт на ово тржиште, концепт по коме су радње јефтиније за изнајмљивање. То ће донети јефтиније производе људима у Србији" рекао је Роберт Јахав, генерални директор "Биг си - Србија".

Трговина у Србији развија се у добром смеру, али преспоро, кажу у Националној организацији потрошача Србије.

"Свака инвестиција која доноси конкуренцију и која директно утиче на ниже цене је добродошла. Ми сваку инвестицију тог типа подржавамо. Пре смо за инвестиције у производњу и производне погоне,  да дође што више страних инвеститора како би се конкурентност и у производњи повећала, а не само у трговини", наводи Горан Паповић, председник Националне организације потрошача Србије.

Од почетка кризе 2008. до јуна ове године у Србију је инвестирано више од 5,7 милијарди евра.

У том периоду највише је улагано у енергетику, аутомобилску индустрију и малопродају. Највећи инвеститори су руски "Гаспромњефт" са 947 милиона евра, затим италијански "Фијат" са 940 милиона и белгијски "Делез" са 933 милиона евра.

Израелски инвеститори кажу да у наредне две године намеравају да уложе око 100 милиона евра у сличне тржне центре у Београду, Јагодини и Шапцу. Следећа улагања су у Нишу, Суботици, Зрењанину и Крагујевцу, а потом најављују пословање у градовима од 100 и више хиљада становника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара