Читај ми!

Кругман: Опоравак Европе, па опоравак Србије

Србија је у веома тешкој позицији. Влада може да проба да је ублажи и ограничи штету, али, на крају, Србија је мала земља и не може да очекује потпун опоравак, уколико се не опорави Европа, каже у ексклузивном разговору за РТС добитник Нобелове награде за економију Пол Кругман.

Добитник Нобелове награде за економију 2008. године Пол Кругман у ексклузивном интервјуу за РТС каже да Србија, као мала земља, не може да очекује потпун опоравак, уколико се не опорави Европа.

"Србија је у веома тешкој позицији. Влада може да проба да је ублажи и ограничи штету, али на крају, Србија је мала земља и у срцу је Европе. Не може да очекује потпун опоравак, уколико се не опорави Европа сама", истиче Кругман.

Амерички нобелац познат је по томе што промовише потрошњу, пре свега државну.

"У Америци, коју најбоље познајем, кренули бисмо од потрошње на образовање, потом на већу помоћ незапосленима, који би самим тим више и трошили и истовремено бисмо инвестирали у инфраструктуру. Милиони грађевинаца су незапослени, капитал се практично топи. Ово је добро време да се поправљају мостови, гради железница", објашњава Кругман.

Кругман, међутим, признаје да и сам троши мање него пре кризе.

"И ја сам вероватно опрезнији. Јер, као појединац, забринут сам, лоше ствари могу да се догоде, тако да ја, као појединац, не могу да прихватим идеју да моје трошење помаже економији. То није ни поштено ни разумно. Али, владе то морају да узму у обзир", каже Кругман.

Цео интервју са Полом Кругманом моћи ћете да погледате у четвртак у емисији Око, а текстуалну верзију на сајту РТС-а.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво