Услови пословањa и даље неповољни

У Србији је клима за пословање и даље неповољна, а посао Владе је да то промени, оцењује Гордана Матковић. Влада треба да установи који су послови добри за развој и у складу с тим одреди своју политику, каже чланица Саветодавног одбора за израду Светског извештаја о развоју.

Чланица Саветодавног одбора за израду Светског извештаја о развоју Гордана Матковић оценила је да у Србији још увек влада неповољна клима за пословање, а посао владе је да то промени.

Влада треба да установи који су послови добри за развој и у складу с тим одреди своју политику, каже Гордана Матковић.

Матковићева је рекла да у Србији постоје послови који су добри за смањење сиромаштва, посебно у области пољопривреде, али и они послови који доприносе развоју, који су углавном у вези са директним страним инвестицијама, извозним сектором и слично.

У разговору с новинарима, поводом објављивања извештаја Светске банке за 2013. годину, Матковићева је напоменула да је задатак владе да обезбеди повољну климу за пословање - макроекономску стабилност, адекватно пословно окружење, инфраструктуру, људски капитал, владавину права и друге суштинске услове.

"Србија то још није обезбедила и у њој владају неповољни услови, укључујући област владавине права", рекла је чланица Саветодавног одбора за израду Светског извештаја о развоју.

Посао владе је, према речима Матковићеве, да дефинише и отклони препреке како би се повећао број послова у циљаном сектору.

Објашњавајући да је извештај усредсређен на послове, односно радна места, Матковић је рекла да повећање броја послова доприноси порасту животног стандарда, смањењу сиромаштва, повећању продуктивности и јачању социјалне кохезије.

Важно је да држава одреди политику по том питању, и то у зависности од циља који у датом тренутку жели да постигне, изјавила је Матковићева.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво