Читај ми!

Камен темељац за "Бошову" фабрику

Постављен камен темељац за "Бошову" фабрику у Пећинцима. Премијер Ивица Дачић рекао да Србија очекује нови талас инвестиција у производњу засновану на савременим технологијама и знању.

У индустријској зони општине Пећинци постављен је камен темељац за Бошову фабрику. Уз улагање од 70 милиона евра први немачки инвеститор у Србији ће до 2019. године упослити више стотина радника.

Камен темељац поставили су премијер Србије, министар финансија, представници "Боша" и општине Пећинци.

Радови на изградњи хале од 22.000 квадратних метара почели су прошлог месеца, а половином наредне године према плановима немачких инвеститора почеће пробна, а од 2014. године и серијска производња, па ће у првој години упослити 60 радника, на производњи система брисача за аутомобиле.

"Оно што обичан возач види то је брисач и рука брисача, а све оно што се налази под хаубом то ћемо овде производити, практично, склапаћемо компоненте које долазе из западне Европе", каже директорка "Бошове" фабрике у Србији Јованка Јовановић.

Пре 10 месеци потписан је уговор о сарадњи, а осам постављених цигли симболично су означили почетак радова на изградњи фабрике, која ће из Пећинаца извозити производе вредне 250 милиона евра.

За премијера Ивицу Дачића нове инвестиције сигуран су пут изласка из кризе и заустављање пада домаће привреде.

Министар финансија Млађан Динкић долазак "Боша" види као показатељ добре стратегије привредног опоравка уз развој аутомобилске индустрије.

"Немамо намеру да станемо, са "Бошом" смо преговарали две године за овај уговор, а разговарамо и са другим произвођачима из аутомобилске индустрије већ месецима", рекао је Динкић.

Министар је подсетио да са појединим произвођачима разговарају више од годину дана и да са два од њих ћемо у наредним месецима закључити нове уговоре за изградњу фабрика у Србији.

У индустријској зони уз ауто пут "Бош" је купио 13 хектара, а до 2019. године планира да упосли 620 радника, што би преполовило број незапослених у општини Пећинци.

"Не очекујемо да сви радници фабрике буду из Пећинаца, али профил који им потребан јесте средње образована, стручна радна снага", објаснио је председник општине Пећинци Сава Чојчић.

Будућа нова радна места шанса су и за ђаке Техничке школе у Пећинцима, али и за све друге незапослене из округа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара