Читај ми!

Кинези граде аутопут Појате-Прељина

Почели преговори са Кинезима о изградњи регионалног аутопута Појате-Прељина, који ће бити дугачак око 110 километара, изјавила је министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић. Цена ће бити најефтинија и најповољнија за нашу земљу, нагласила Калановићева.

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић изјавила је да је започела преговоре са Кинезима о изградњи тзв."моравског коридора", односно регионалног аутопута Појате - Прељина, који ће бити дугачак око 110 километара.

Калановић, која је на челу преговарачког тима за утврђивање извођачког уговора, рекла за Танјуг да ће тај посао бити највероватније поверен кинеској компанији "Путеви и мостови", која већ гради у Београду мост преко Дунава између Земуна и Борче.

Калановић је истакла да ће Србија добити од Кинеза до сада најповољнији кредит за реализацију тог пројекта, који би требало да буде на 18 година са веома ниском и фиксном каматом.

"Цена ће бити најефтинија и најповољнија за нашу земљу у то будите сигурни", нагласила је министарка додајући да се о финансијским условима преговара са кинеском "Ексим банком".

Коначно имамо услове да почињемо преговоре око почетка реализације тог аутопута. Формиран је преговарачки тим и ми у наредним данима мењамо документацију и преговори се спуштају на ниво експерата, са једне стране око утврђивања цене и дефинисања извођачког уговора и са друге стране око финансијских услова, рекла је Калановићева.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара