Читај ми!

Могуће укидање царина

Уколико интервенције из робних резерви не буду дале резултате, размотрићемо могућност привременог укидања наплате царина на увоз основних животних намирница, рекао министар Расим Љајић.

Министар трговине Расим Љајић изјавио је да ће се, уколико мере интервенција из робних резерви не буду дале резултате, размотрити и могућност привременог укидања наплате царина на увоз основних животних намирница.

"Уколико мере које смо сада предузели са интервенцијама из робних резерви не дају резултате на кратак рок, ми озбиљно размишљамо и о мери привременог укидања наплате царина на увоз основних животних намирница, што ће у великој мери стабилизовати тржиште и обезбедити да имамо основне животне намирнице у свим малопродајним објектима по приступачним ценама", рекао је Љајић за РТС.

Почела је дистрибуција уља из робних резерви, а очекује се да ће у већини градова и општина прве количине стићи у продавнице вечерас и сутра.

Влада Србије је 14. септембра донела одлуку да се из робних резерви интервентно прода по пет хиљада тона рафинисаног сунцокретовог уља и шећера, како би се заштитило тржиште и обезбедила нормална снабдевеност тржишта тим намирницама.

Малопродајна цена тог уља, како је најављено, биће 142,56 динара за литар, а шећера до 95,05 динара по килограму. У трговинама Србије већ неколико дана приметна је несташица уља и шећера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара