Читај ми!

Кркобабић са представницима ММФ-а

Неопходно је спроводити строгу и доследну фискалну дисциплину како би Србија изашла из економске кризе, закључено на састанку потпредседника Владе Србије Јована Кркобабића и представника ММФ-а.

Потпредседник Владе Србије и министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић разговарао је са делегацијом Међународног монетарног фонда о решењима изласка Србије из економске кризе, као и о пакету предвиђених мера који би то омогућио.

Кркобабић је пренео став, који је износио и у претходним сусретима са представнцима ММФ-а, да је неопходна строга и доследна фискална дисциплина без изузетака.

Како је Кркобабић истакао без враћање сиве економије у легалне токове, пакет предложених мера неће имати очекиваног ефекта.

Обострано је закључено да реформа само једног сектора не може дати очекиване резултате већ да је неопходна свеобухватна реформа. На тај начин, закључено је, допринеће се и опоравку и јачању јавних финансија, саопштио је Кабинет потпредседника владе.

Мисија ММФ-а борави у петодневној посети Србији, од 10. до 14. септембра, током које разговара са представницима Владе и Народне банке Србије, а јуче су се састали са премијером Ивицом Дачићем.

Разговори се односе на анализу макроекономског стања и изгледа српске економије, актуелну фискалну ситуацију и утицај измена Закона о НБС на вођење монетарне политике.

Своје ставове и препоруке мисија ММФ-а ће изнети у писаном саопштењу за медије које ће објавити на крају посете.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара