Читај ми!

О светској економији у Владивостоку

Русија и САД ће ублажити визни режим како би подстакли пословну сарадњу и туризам, договорено на самиту Организације азијско-пацифичке економске сарадње у Владивостоку. Азија главни замајац светског развоја, поручио кинески председник Ху Ђинтао.

У Владивостоку се одржава самит Организације азијско-пацифичке економске сарадње, на коме учествују делегације из 21 земље.

Амерички државни секретар Хилари Клинтон и руски шеф дипломатије Сергеј Лавров договорили су се да ублаже визни режим између те две земље, не би ли подстакли пословну сарадњу и туризам.

Америка сваке године руским држављанима изда више од 150.000 пословних и туристичких виза, док око 75.000 Американаца годишње путује у Русију.

Клинтонова и Лавров потписали су и споразуме о сарадњи у области науке и заштите животне средине у региону Јужног пола.

Истовремено, говорећи на самиту, председник Кине Ху Ђинтао истакао је да је Азија главни замајац светског развоја. Према његовим речима, Кина ће обезбедити стабилан привредни раст тиме што ће повећати потражњу на домаћем тржишту.

Првог дана самита Организације азијско-пацифичке економске сарадње руски председник Владимир Путин упозорио на озбиљно стање светске економије као и на пораст незапослености у развијеним земљама.

На форуму ће се до 9. септембра састати делегације из 21 државе Азије, Океаније и Америке. Главне теме скупа су економске, а очекује се да на маргинама буде речи и о кризи у Сирији и иранском нуклеарном програму.

Позив за учешће, у статусу госта, добила је директорка Међународног монетарног фонда Кристин Лагард.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара