Читај ми!

Србија шири туристичку понуду

У Србији је у првој половини године забележен пораст броја страних туриста за осам одсто. Отворено је неколико нових и реновираних хотела као и аквапаркова.

Интересовање за туристичку понуду Србије не јењава. У првој половини године забележен је пораст броја страних туриста за осам одсто. Отворено је неколико аквапаркова, па их сада имамо осам.

Врдник је добио делукс хотел, у Кањижи је отворен "уметнички" Арт гарни хотел, а хотел на Борском језеру је реновиран и сада има четири звездице. Хотел је у власништву Рударско-топионичарског басена Бор, а обновљен је према највишим стандардима европског хотелијерства.

Шест од 111 соба намењено је особама са инвалидитетом, а ту су и собе прилагођене кошаркашима. У непосредној близи хотела је велика плажа, игралишта за децу и простор намењен пецарошима. Близина Црног врха употпуњује туристичку понуду тог дела Источне Србије.

Благоје Спасковски, генерални директор РТБ Бор каже да ски лифт ради, а да за двадесетак дана биће завршена жичара, тако да ће бити омогућено да хотел у сва четири годишња доба буде потпуно пун.

За нови хотел на Старој планини, ово је била прва летња туристичка сезона. Врело лето многи су пожелели да проведу баш на Старој планини, где је одржано и државно првенство у брдском бициклизму.

"Током лета гости су могли да уживају и на нашој планинској плажи на хиљаду и 400 метара надморске висине јер смо у оквиру спа центра понудили и отворени базен", каже Ана Спасић, запослена у хотелу "Стара планина".

Аквапарк, отворен почетком лета, обогатио је туристичку понуду Сокобање. Да би се што прецизније пратио број посетилаца, надлежни апелују на госте да траже фискалне рачуне.

Драгица Павловић, начелник Туристичке инспекције Ниш каже да за смештај, храну и за туристички аранжман, треба тражити фискални рачун. "Треба код грађана пробудити свест јер ће тако лакше остварити и своје рекламационо право, право на заштиту", каже Павловићева.

После боравка у Србији, страни новинари хвале нашу туристичку понуду. То је резултирало најавом нискобуџетне авиокомпаније "Визер" да ће, поред девет, увести још пет линија.

"Што само указује да интересовање за Србију не посустаје. Аквапаркови су ове године уз манифестације били онако напобедиви мамац за привлачење туриста", каже Гордана Пламенац, директорка Туристичке организације Србије.

Србија је прошле године од туризма зарадила готово милијарду долара. Туристички посленици верују да ће ове - премашити ту суму.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије