Читај ми!

Јавна предузећа под лупом

Тражићу истраге о пословању јавних предузећа, јер Србија трпи последице корупције у којој су нестале милијарде евра, најавила Зорана Михаиловић. Министарка енергетике каже да струја неће поскупети до краја године.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Србије Зорана Михајовић најавила је да ће тражити покретање истрага о пословању јавних предузећа.

"Србија још трпи последице системске корупције због које су нестале милијарде евра. То се и даље дешава јер систем нове Владе још није успостављен и није се ушло у јавна предузећа, да би се видело какво је тамо стање", рекла је Михајловићева у интервјуу агенцији Бета.

Како је прецизирала Михајловићева, Министарство ће од надлежних органа тражити истрагу о пословањима јавних предузећа и инвестиционим пројектима или најавама пројеката које су могле да се чују од директора или чланова тих предузећа.

"Инсистираћу да добијем одговор. Ако је нешто било погрешно извинићемо се, а уколико није они који су нас довели у ту ситуацију морају да одговорају. Ако ништа друго не могу да се баве јавним послом никада више", казала је она.

Михајловићева је додала да Министарство енергетике није истражитељ, али ће тражити да се истражи због чега Србије данас нема нове енергетске објекте, рудна поља и због чега одређене агенције нису радиле свој посао.

Она је истакла и да ће захтевати да се истражи зашто смо сада у ситуацији да имамо лоше планове и ремонте и да ли је то чињено намерно и навела да ни након што је петнаестак дана министар још нема потпуне информације о стању у целој енергетици Србије.

Михајловићева је са конференције за новинаре напредњака, чији је члан Председништва,  поручила да ће јавна предузећа морати много детаљније да праве своје планове увоза, пре свега, увоза електричне енергије.

"Када имате јасан план за читаву годину, онда не може да вам се деси велико искакање електричне енергије, што је постојало у свакој претходној години", рекла је Михаиловићева.

Без поскупљења струје до краја године

Министарка енергетике каже да се не планира поскупљење струје до краја године.

"План је да цена електричне енергије не иде горе у наредном периоду", рекла је Михајловићева и додала да се не може тачно рећи да ли поскупљења неће бити до 1. децембра или до 1. јануара следеће године.

Михајловићева је указала да је сада главни задатак припрема за грејну сезону.

Она је истакла и да би одлука о увођењу двосатног периода јефтине струје током дана требало да буде донета крајем августа или почетком септембра.

Како је додала Михајловићева, потребно одређено време да се сагледају техничке могућности система и да се обави административни део посла.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво