Читај ми!

Милан Антонић се јавио полицији

Милан Антонић, син Душана Антонића, који је ухапшен у афери "Агробанка", јавио се полицији из Црне Горе, где је на летовању, сазнаје РТС. Антонић је рекао да ће се јавити специјалном тужиоцу за организовани криминал.

Дирекцији полиције се у петак после подне јавио Милан Антонић, син Душана Антонића, председника Извршног одбора "Агробанке", и рекао да се налази на летовању у Црној Гори, сазнаје Радио-телевизија Србије. Милан Антонић је навео да креће из Црне Горе, како би се јавио истражним органима.

Милан Антонић тврди да није побегао и наводи да ће се јавити специјалном тужиоцу за организовани криминал и додаје да је из медија сазнао да га полиција тражи.

Бивши председник Извршног одбора банке Душан Антонић и још седморица осумњичених у истрази афере "Агробанка" ухапшени су 8. августа и одређено им је задржавање до 48 сати.

Полиција је тада саопштила да је Душан Антонић, у периоду од 2006. до 2011. године, као председник Извршног одбора "Агробанке", у саизвршилаштву са другим члановима Извршног одбора и руководиоцима сектора банке, осумњиченима Бојаном Зарићем, Славољубом Корићанцом, Бобаном Лабовићем и Вехбом Папићем, банци нанео штету од 32 милијарде динара.

"Кршећи законске и подзаконске акте и интерне прописе банке, одобравао је кредите већем броју правних и физичких лица из Републике Србије под повољнијим условима и без адекватних средстава обезбеђења, који до данас нису враћени", наводи се у саопштењу МУП-а.

Осумњичени су корисницима кредита на тај начин прибавили противправну имовинску корист од 32 милијарде динара, а на штету "Агробанке".

Међу предузећима која су стекла противправну имовинску корист су, како се наводи, и привредна друштва "Дрина тимбер" у Љубовији и "Хедкомерц" у Београду, која су под контролом Душана Антонића, а у власништву његовог сина Милана Антонића и Милоша Узелца.

Милош Узелац један је од челника фирме "Есо лимб" у Бечу, која је оснивач привредног друштва "Дрина тимбер". Слободан Ратковић, за којим се, такође, трага, заменик је директора предузећа "Хед комерц".

Међу осам до сада ухапшених су и Бранислав Узелац, генерални директор "Хедкомерца", и Сауд Хасовић, директор фирме "Дрина тимбер".

Иначе, Тужилаштво за организовани криминал од фебруара ове године, на основу извештаја Управе криминалистичке полиције, води предистражни поступак поводом спорних кредита које је у периоду од 2006. до краја 2011. године одобрила и пласирала "Агробанка".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије