Читај ми!

НИС инвестира у Србији

Инвестиције НИС-а у Србији до краја 2014. године износиће око две милијарде, а од 2015. године до 2020. више од три милијарде евра, саопштено из ресорног Министарства после састанка министра Милана Бачевића и генералног директора НИС-а Кирила Кравченка.

Министар природних ресурса, рударства и просторног планирања Милан Бачевић разговарао је са са генералним директором НИС Кирилом Кравченком, који је истакао да је стратешки циљ ове компаније да постане лидер у региону уз капитализацију од 10 милијарди долара до 2020. године.

Пословање НИС биће усмерено у производњу енергије уз помоћ гаса, из обновљивих извора и уз помоћ чврстог горива, наводи се у саопштењу Министарства.

Инвестиције НИС у Србији до краја 2014. године износиће око две милијарде, а од 2015. године до 2020. године више од три милијарде евра.

Бачевићу је пренето да НИС планира да учествује на тендеру за истраживање и производњу уљних шкриљаца у Алексинцу, највећем налазишту уљног шкриљца у Европи, са више од две милијарде тона процењених резерви.

НИС планира да до 2015. године инвестира више од 400 милиона евра у еколошке пројекте, а циљно спонзорство и добротворни рад биће и даље правци деловања ове компаније, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије