Читај ми!

Кнежевић: Држава ће помоћи пољопривреду

Министар пољопривреде Горан Кнежевић рекао да држава неће моћи да финасира санацију суше, али да ће ослободити пољопривредне произвођаче неких намета. Током септембра министарство ће изаћи са законом о подстицају пољопривреди, најавио Кнежевић.

Влада ће помоћи колико може да се санирају последице суше, али неће моћи директно да финансира санацију, рекао министар пољопривреде Горан Кнежевић.

"Штаб за ванредне ситуације прикупља податке са терена и после тога ће се предузети конкретне мере. Нажалост, због финансијских могућности, држава неће моћи директно да финансира санацију, али ће ослободити пољопривредне произвођаче неких намета који су у ингеренцији државе", истакао је Кнежевић током радне посете Ариљу.

Он је рекао да ће средином септембра бити ребаланс буџета, којим ће се одредити средства којима ће Влада моћи да располаже до краја године, и којима ће се обезбедити нормално функционисање државе и санирање штете од суше.

"Србија је у озбиљним проблемима. Републички буџет је разорен и само за нормално функционисање државе до краја године, за плате, пензије и остала издвајања, потребно је пронаћи 2,5 милијарде евра, које Србија у овом тренутку нема", рекао је Кнежевић.

После састанка са представницима малинара из Удружења "Виламет", Кнежевић је најавио да ће министарство "током септембра изаћи са законом о подстицају пољопривреди, којим ће бити предвиђене и субвенције за производњу малине".

Председник Удружења "Виламет" Драган Богдановић изјавио је да је велики помак и то што је министар дошао у Ариље, и најавио да се нада бољој сарадњи од досадашње.

"Договорили смо се да Министарству поднесемо елаборат у наредном периоду, како бисмо почели разговоре о дугорочном решавању проблема цене малине", рекао је Богдановић.

Током радне посете Ариљу, Кнежевић се, у разговору са представницима општине, упознао и са радом локалне самоуправе, развојним пројектима и могућностима за унапређење сарадње Министарства пољопривреде и општине Ариље.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије