Читај ми!

Раскинута сарадња са агрономима

Министарство пољопривреде Србије раскинуло је сарадњу са 1.658 агронома ангажованих у раду пољопривредних стручних служби, које је на одређено време ангажовала претходна Влада Србије.

Горан Кнежевић, министар пољопривреде Србије, рекао је да се раскида сарадња са 1.658 агронома ангажованих у раду пољопривредних стручних служби, које је на одређено време ангажовала претходна Влада Србије.

Уговоре о раскиду сарадње је потписао нови министар пољопривреде Горан Кнежевић који је за агенцију Бета рекао да је разлог велики мањак у буџету Србије, јер до краја године само за испуњавање основних функција мора да се позајми преко две милијарде евра.

"Зато нисмо у могућности да финансирамо мегаломанске пројекте бивше владе и бившег министра пољопривреде, на којима су током последњих годину дана за потребе предизборне кампање запослили преко 1.600 људи", рекао је Кнежевић.

Додао је да је саветодавцима речено да ће бити ангажовани на годину дана и да ће након тога добити стални радни однос, али од тога није било ништа, јер су ангажовани на три месеца на привременено и повремене послове који се увек могу раскинути.

"То значи да није било истинске и искрене жеље да се они трајно запосле. Они за то чак нису обезбедили средства у трезору и остали су им дужни око 200 милиона динара за претходни квартал, што представља још један технички проблем, који ћемо морати да решавамо", рекао је Кнежевић.

Министар је додао да је данас о томе разговарао са министром финансија Млађаном Динкићем и да је договорено да у наредном периоду покушају да измире све те обавезе, али да за даље ангажовање нема новца, нити могућности да се пројекат настави.

"Издаци за њихове тромесечне трошкове Министарство су коштали око 500 милиона динара или до краја ове године око 800 милиона. Наше мишљење је да је у овом тренутку боље да средства која су обезбеђена за ове намене усмеримо пољопривредницима да им бар мало ублажимо штете од суше", рекао је Кнежевић.

Према његовим речима, саветодавци нису радили лоше, али је питање на који начин су то обављали и да ли је то Министарсву потребно у овом тренутку.

"Надам се да ће најквалитетнији од њих наћи посао у наредном периоду, посебно у фирмама које су тренутно у реструктурирају", рекао је нови министар пољопривреде.

Кнежевић је демантовао шпекулације да се саветодавцима обавештења о престанку ангажовања достављају смс порукама.

"Преда мном видите решења о ненаставку уговора са стручним пољопривредним службама које су ангажовала те људе. Њима ће то бити послато данас, а они ће их потом појединачно обавештавати о томе", рекао је Кнежевић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара