Читај ми!

Убрзане реализације инвестиција

Реализације инвестиција, која је одужена због изборног процеса у Србији и кризе у другим земљама, решиће се формирањем владе, изјавио за РТС Александар Милорадовић из Агенцијe за страна улагања и промоцију извоза.

У другој половини године може се очекивати убрзано реализовање пословних операција и инвестиција, рекао је Александар Милорадовић из Агенција за страна улагања и промоцију извоза Србије (СИЕПА), истичући да ће у септембру изаћи са првим именима инвеститора који ће инвестирати.

"Радимо пуном паром без обзора на изборни процес. Наши саветници су били на терену све време", рекао је гостујући на РТС-у Милорадовић, и додао да је интересовање за инвестирање несмањено.

Циклус реализације инвестирања мало пролонгиран, али не само због изборног процеса у Србији већ и због кризе у другим земљама, истакао је Милорадовић.

Милорадовић је истакао да Србија не може више да рачуна на традиционално највеће инвеститоре Грчку и Италију, али је указао да постоји интересовање из других земаља.

Према његовима речима због интензивног предизборног, али још интензивнијијег постизборног циклуса, пословне операције и инвестиције доведене су до краја и чекало се на формирања институција и доносиоце одлука, како би биле реализоване.

У првом кварталу Србија је имала заостатак од чак 45 одсто у односу на исти период прошле године што није мало собзиром да су инвестиције потребне због спољнотрговинског дефицита, сматра Милорадовић и додаје да је позитивно то што је у другом кварталу забележено интензивирање тих процеса.

Статистика за првих пет месеци показује да је први пад од 45 одсто компензован, односно, закључно са мајем заостатак је 25 одсто уз растући тренд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара