Читај ми!

Пад рејтинга словеначких банака

Снижени рејтинзи Нове љубљанске банке, Нове кредитне банке Марибор и Абанке Випава, три највеће словеначке банке. Бонитетска кућа "Мудис" саопштила да су те банке најслабије капитализоване у централној и источној Европи.

Бонитетска кућа "Мудис" снизила рејтинг три највеће словеначке банке - Нове љубљанске банке (НЛБ), Нове кредитне банке Марибор (НКБМ) и Абанке Випава.

Оцена НЛБ је снижена са Ба2 на Б2, НКБМ са Ба2 на Б3 и Абанке Випава са Ба3 на Цаа1, а најављено је даље погоршање кредитног рејтинга тих банака.

Рејтинг све три банке, које су у државној својини, већ је смањен крајем априла, након што су аналитичари оценили да је њихов капитал недовољан да би се покрили већи губици у текућој години.

Мудис је у најновијој процени кредитног ризика банака констатовао да су три словеначке банке по капиталу најлошије у средњој и југоисточној Европи.

Налази и оцене бонитетске куће су изненадили стручњаке у Словенији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво