Читај ми!

Удружење банака о Дачићевој изјави

Изјаву мандатара Ивице Дачића да је финансијски сектор највећи непријатељ народа, у Удружењу банака оцењују као непримерену и неосновану. Управни одбор Удружења банака заузеће идуће недеље коначан став о тој изјави.

У Удружењу банака изјаву мандатара Ивице Дачића да је финансијски сектор највећи непријатељ народа, оцењују као непримерену и неосновану.

Због тежине изјаве и могућих последица, идуће недеље ће Управни одбор Удружења банака заузети коначан став, и одговор упутити будућем премијеру, речено је РТС-у.

Удружење банака окупља све банке које послују у Србији, њих 32, од којих је већина основана иностраним капиталом.

Ивица Дачић јуче је рекао да ни он ни народ нису задовољни досадашњом економском ситуацијом. Посебно је критиковао изјаве које долазе из финансијског сектора о неопходности смањења јавне потрошње и даљег "стезања каиша".

"Народ није гласао да богаташи и банке буду још богатији", рекао је Дачић.

Ивица Дачић је критиковао предлоге да се тешка економска ситуација разреши отпуштањем и повећањем пореза и додао да се нова влада Србије сагласила да народ више неће бити тај који ће морати да "стеже каиш".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије