Читај ми!

Пољопривреда највећа шанса Србије

Аграрни буџет мора бити прилагођен ономе што Србија тражи од сељака, рекао председник Србије Томислав Николић који је обишао жетеоце у зрењанинском крају. Србија треба да произведе храну за сопствене потребе, али и за страна тржишта, поручио Николић.

Обилазећи жетеоце на имањима у Меленцима, председник Србије Томислав Николић рекао је да је пољопривреда највећа развојна шанса Србије и да ће Србија, ако буде имао сараднике у Влади Србије "напредовати брже него што је пропадала".

Николић је новинарима после разговора са пољопривредницима у Mеленцима рекао да је потребно створити услове да аграрни буџет буде прилагођен "ономе што Србија тражи од сељака", али и да сељацима доста тога обезбеди бесплатно.

"Желим да подстакнем оне који раде на селу да ту и остану, јер ће бити много боље, јер ће влада морати да створи боље услове", рекао је Николић.

Николић је додао да Србија треба да произведе храну за сопствене потребе, али и за страна тржишта.

"Сељаке треба подучити како да се организују задруге које могу да извозе и увозе, а мислим и да ћемо село прилагодити руском тржишту које може да откупи сав вишак који произведемо", рекао је Николић.

"Овде се оловком не оре, не копа и не жање, овде се у све улаже тежак рад", истакао је председник Србије.

Према његовим речима сељаци треба да буду уверени да неће остати сами и да ће неко бринути о њима, а Министарство пољопривреде да изабере озбиљне људе из науке и праксе.

Николић је након жетве у селу Меленци код Зрењанина разговарао са пољопривредницима Милованом и Драгољубом Пајићем, а посетио је и домаћинство Драгомира Давидова, произвођача приплодних свиња.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво