Читај ми!

Аустријанци поново хоће Телеком

Телеком Аустрија поново заинтересован за за приватизацију српског Телекома, а не планира куповину косовског ПТК-а.

Аустријски концерн Телеком Аустрија (ТА) неће учествовати у приватизацији косовског ПТК-а, али намерава да се поново ангажује око куповине Телекома Србије, тврди бечки економски дневник Виртшафтсблат.

Нису планиране никакве активности на Косову, рекао је портпарол ТА Александер Кледорф у вези са приватитацијом ПТК-а, чији је процес покренут крајем прошлог месеца.

Виртшафтсблат истиче да ће се ТА, по свему судећи, позиционирати у другом покушају преузимања Телекома Србије, уколико то предузеће буде поново било понуђено за продају.

Према писању листа, то се очекује у 2013. години.

Око Телекома Србије ТА ће морати да се припреми за конкуренцију из Русије, додаје дневник, указујући да ће у ту битку ући ојачана пошто је Америка Мовил мултимилијардера Карлоса Слима ушао у аустријску компанију.

Бивши шеф аустријске компаније Борис Немшцих, који је саветник "Делта Партнерса" из Дубаија, потврдио је бечком листу да је групација око "Делта Партнерса" заинтересована за приватизацију приштинског ПТК-а, али да ће коначну одлуку о учешћу у процесу приватизације тек донети.

Такође, тврди лист, за ПТК се интересују "Дојче Телеком" преко своје хрватске сестринске компаније, као и "Франс Телеком" и турски "Туркцел".

До октобра потенцијални купци треба да предају понуде, а очекује се да ће у процесу остати четири до шест интересената.

Закључење посла планирано је тек за идућу годину, подсећа дневник, додајући да је приватизација прошле године била неуспешна, јер су се исувише мимоишли ставови о цени агенције за приватизацију и понуђача.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво