Читај ми!

Србија дистрибутивни центар индонежанске робе

Влада Индонезије донела је одлуку којом је Србија одређена да буде дистрибутивни центар стратешских сировина за тржишта југоисточне и средње Европе, изјавио је амбасадор Индонезије у Србији Самуел Самсон.

Србија би ускоро требало да буде дистрибутивни центар индонежанске робе за тржиште Европске уније, рекао је амбасадор те земље Самуел Самсон за Радио-телевизију Војводине.

Влада у Џакарти донела је одлуку којом је наша земља одређена да буде дистрибутивни центар стратешких сировина за тржишта југоисточне и средње Европе. Ову вест за РТВ потврдио је амбасадор Семуел Самсон.

"Какао, палмино уље, чај, каучук, кафа, зачини, стратешке сировине из екварторијалне области воденим путевима стизале би директно у Србију по веома повољним ценама, тек нешто већим него у Џакарти", истиче амбасадор Самсон.

"Осим даљег извоза за Југоисточну и Централну Европу у Србији би се радила финализација производа од које би обе стране имале добар профит", закључује амбасадор Индонезије.

У Привредној комори Новог Сада оцењују да се указана шанса напросто мора искористити.

"То је сјајна вест за коју нам је неопходно да нађемо довољно земљишта са потребном инфраструктуром", каже за РТВ председник Привредне коморе Новог Сада Драган Лукач истичући да је то сјајан посао ради заједничког позиционирања на трећа тржишта".

Пријатељски односи са најмногољуднијом муслиманском земљом на свету датирају из времена Титове Југославије. Они су и данас актуелни заједничком борбом за очување принципа интегритета и суверености у међународној заједници.

Колико је Београд важан за Џакарту говори и податак да је наш главни град, уз Москву и Ротердам, центар Индонежанске културе и образовања у Европи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара