Читај ми!

Хрватска и Мађарска близу банкрота

Амерички магазин "Бизнис инсајдер" пише да си Хрватска и Мађарска, земље са највећим шансама за банкрот. Те две земље имају и највећу цену осигурања дуга, на основу које се процењују шансе за бакрот.

Хрватска и Мађарска су међу земљама са највећим шансама за банкрот, односно с највећом ценом осигурања дуга, објављено је на америчком специјализованом порталу "Бизнис инсајдер" (БИ).

Екипа БИ је простудирала тржиште ЦДС (цена осигурања дуга) за 59 земаља и саставила листу од 20 земаља с највећим шансама за банкрот, односно са највећом ценом осигурања дуга.

Цена осигурања дуга је споразум о финансијском деривату, по коме ће продавац ЦДС-а надокнадити купца у случају банкрота или другог развоја догађаја са кредитом.

Хрватска се налази на 10. месту светске лествице, са ЦДС од 563,95 бодова, по коме је Хрватска угроженија од Шпаније и Италије, иако су ове земље, чланице еврозоне у дубоким финансијским проблемима.

Према БИ, једина релативно утешна вест је да је хрватски трошак задуживања на годишњем нивоу смањен за 1,9 одсто, док су у лошијем положају од Хрватске још Египат, Ирска и Мађарска, која је на деветом месту, а у незнатно бољем положају су Шпанија и Италија.

Листу најугроженијих земаља предводе Грчка и Аргентина, а следе их Кипар, Украјина, Португалија и Венецуела.

БИ је као засебан ентитет из састава Уједињених Арапских Емирата издвојио Дубаи, који је 15. на листи најугроженијих од банкрота.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара