Читај ми!

Обамин страх од европске кризе

Амерички председник Барак Обама позвао лидере еврозоне да хитно спрече ширење дужничке кризе на остатак света. Обама је апеловао на амерички Конгрес да усвоји мере, које ће омогућити отварање нових радних места у Сједињеним државама.

Лидере еврозоне позвао је амерички председник Барак Обама да хитно спрече ширење дужничке кризе на остатак света.

Претња нове рецесије у Европи, представља опасност за крхки опоравак америчке привреде. Барак Обама апеловао је на амерички Конгрес да усвоји мере, које ће омогућити отварање нових радних места у Сједињеним државама.

Европа се суочава са тешким одлукама, а њени лидери схватају неопходност хитног деловања у решавању кризе, јер припремају план за спасавање шпанских банака, рекао је амерички председник. Решења за кризу у еврозони су тешка, али Европа има снаге за то.

"Одлучном акцијом, брже ће се вратити поверење у тржишта, а губици ће бити мањи. Ако Грци изаберу да остану у еврозони, требаће им подршка Европе. Ако изаберу да напусте евро, њихови проблеми биће већи", рекао је Барак Обама, председник САД.

Осим што је за слаб раст америчке привреде, неколико пута оптужио европску кризу - Обама разлоге тражи и у деловању републиканаца у Конгресу.

Они спречавају усвајање Обаминих предлога за враћање Американаца на посао - одбијајући повећање буџетског дефицита, предлажући мању јавну потрошњу.

"Ове године отворили смо 800.000 радних места. У приватном сектору је боље стање. Предложили смо мере за запошљавање у грађевинарству, државној и локалној управи", навео је Обама.

Запошљавање је тема која највише интересује америчке бираче, пред председничке изборе, у Новембру. Тесна трка за Белу кућу између Обаме и републиканца Мита Ромнија - биће референдум о економској политици актуелног председника.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара