Читај ми!

Тадић са члановима Фискалног савета

Економија је кључна тема и задатак нове владе Србије, рекао председник Демократске странке Борис Тадић у разговору с представницима Фискалног савета.

Председник Демократске странке Борис Тадић рекао је у разговору с представницима Фискалног савета да је економија кључна тема и задатак нове владе Србије.

Тадић је члановима Фискалног савета, који су му представили Извештај о фискалној консолидацији, рекао да је макроекономска стабилност предуслов привредног раста и повећања животног стандарда грађана, саопштила је Информативна служба ДС-а.

Како се наводи у саопштењу, представници Фискалног савета су Тадићу пренели своје виђење економске ситуације у Србији. 

Фискални савет затражио је 30. маја замрзавање плата у јавном сектору и пензија и повећање пореза на додату вредност са садашњих 18 на 22 одсто.

Председник Фискалног савета Павле Петровић рекао је тада да влада у овој и наредној години мора да уштеди милијарду евра и додатних 1,1 до 1,2 милијарде евра од 2014. до 2016. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се