Читај ми!

Снижен рејтинг банкама

Кредитни рејтинг три аустријске и шест немачких банака снижен, јер су суочене с ризицима ако се дужничка криза у еврозони продуби, оценила агенција Мудис, која им је снизила рејтинге.

Агенција Мудис инвестициони сервис смањила је кредитне рејтинге три аустријске и шест немачких банака јер су суочене с ризицима ако се дужничка криза у еврозони продуби.

Од аустријских банака агенција је је дугорочни кредитни рејтинг Ерсте Групе смањила за дв нивоа, с А1 на А3 са негативним прогнозама.

Рејтинг Рајфхајзен банке смањен је, с А1 на А2, а изгледи за рејтинг су стабилни, преносе еагенције.

Агенција Мудис смањила је и рејтинг Уникредит банке Аустрија, с А2 на А3 са негативним изгледима.

Смањење рејтинга ове три аустријске банке, агенција је проценила‚ као последицу њихове рањивости због пословних услова у централној и источној Европи.

Немачке банке су, оценила је агенција, суочене с ризиком слабљења квалитета њихове имовине, ако се дужничка криза у еврозони продуби и ако се раст глобалне економије додатно успори.

Агенција је, нагласила да су економије Немачке и Аустрије релативно снажне.

Агенција је Комерцбанк, другој по величини немачкој банци, дугорочни рејтинг смањила за један степен, с А2 на А3, и доделила јој негативну прогнозу.

За толико је смањила и рејтинг немачке филијале италијанске Уникредит банке, доделивши јој такође негативну прогнозу.

Међу немачким банкама, којима је рејтинг смањен за један степен, су и Земљска банка Баден Виртенберг и Норддојче Лендесбанк ГЗ.

Ове немачке и аустријске банке, како Мудис наводи, имају ограничене капацитете за покривање евентуалних губитака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се