Читај ми!

"Хигсон група" долази у Србију

Потписан Меморандум о разумевању са немачком компанијом "Хигсон" у вези са намерама те компаније да покрене производњу у Србији и инвестира четири милиона евра. У јуну или јулу почетак релаизације инвестиције.

Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и генерални директор "Хигсон групе" Франц Колер потписали су у Београду Меморандум о разумевању у вези са намерама те немачке компаније да покрене производњу у Србији и инвестира четири милиона евра.

Ћирић је након потписивања рекао да се почетак реализације инвестиције очекује у јуну или јулу и да ће за две године бити запослено 1.500 људи.

"Хигсон група" бави се дизајном, производњом и дистрибуцијом текстилне одеће планира да покрене производњу у општини Житорађа, у некадашњој фабрици "Амер пром".

Министар је нагласио да је битно што ће та фабрика бити отворена у Житорађи, јер је то неразвијен крај са високом стопом незапослености.

Он је рекао да ће средњошклоци имати могућност да се одлуче да ли ће да раде за немачку компанију и да у том правцу буде усмерено њихово опбразовање.

Ћирић је рекао да ће се производити извозити у ЕУ, Русију и друге земље са којима Србија има потписане споразуме о слободној трговини, истакавши да је добро што у нашу земљу долази још један инвеститор из области текстила.

Он је подсетио да је Србија прошле године била лидер у привлачењу инвестиција и да је такав тренд настављен у 2012. године, што показује да је добра стратегија Владе Србије у привлачењу инвеститора.

Колер је обећао да ће све учинити да задовољи очекивања српских партнера и да ће ова инвестиција значити сељење бренда "игуана" из Азије у Европу.

У првој фази компанија, чији је најпознатији бренд линија спортске одеће "игуана", инвестираће милион евра у високотехнолошке машине, у другој фази биће уложено додатних 750.000 евра, а процењује се да ће укупне инвестиције достићи четири милиона евра.

Компанија из својих фабрика у Индонезији и Мијанмару годишње извози три милиона комада готових производа, а планира да 10 до 15 одсто производних капацитета пребаци из Азије у Србију.

Годишњи обрт компаније је 60 милиона долара, а роба из Србије ће се извозити у Европску унију, Русију, Украјину и Казахстан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво